LounasKahvila Limen ruokamaraton

LounasKahvila Lime huolehti, että Olarin Voimistelijat saivat syödäkseen Kotkan leirillään Koskenäyräällä.
 
Kuutisenkymmentä voimistelijaa kokoontui harjoitteluleirille Kotkaan elokuun ensimmäisellä viikolla. Maanantaiaamusta perjantai-iltapäivään Limen tehotiimi loihti voimistelijajoukolle maittavat ateriat aamusta iltaan. Voimistelijat saivat Limen kautta syödäkseen niin aamiaisen, lounaan, päivällisen kuin iltapalankin. Kyseessä oli tähän mennessä suurin LounasKahvila Limen hoitama ruokatilaus.
 
–Kaikki on sujunut hyvin, eikä mitään härdelliä ole ollut, Lime-kahviloiden vastaava työvalmentaja Anu Lallukka kertoi ruokamaratonin toiseksi viimeisenä päivänä.
 
Ruokamaratonin valmisteluihin kuuluivat ruokalistojen miettiminen ja voimistelijoiden ruokavalioon tutustuminen. Google oli hyvänä apuna ruokamäärien laskemisessa. Haastavinta koko urakassa olikin juuri ruokamäärien suunnittelu kuudellekymmenelle hengelle.
 
–Väänsimme asennenappulat kohdilleen ja päätimme, että epäonnistuminen ei ole vaihtoehto, Lallukka sanoo.
 
Viikon ruokalistalla oli muun muassa porkkana-bataattisose-, broileri- ja siskonmakkarakeittoa, kanaa riisipedillä sekä uunikasviksia, makaronilaatikkoa ja kasvislasagnea. Raejuustoa kului huimat 20 kiloa päivässä.
 
Lime onnistui urakassaan

LounasKahvila Limen tekemät ruoat maistuivat voimistelijoille. Ellen Honkasalon (13), Sonja Naumasen (14), Malla Vartiaisen (14), Marja Hollon (13), Siiri Luukkosen (14), Fanny Simmelvuon (14), Meri Uosukaisen (14), Amanda Kankaan (13) ja Kia Skurnikin (14) mielestä maistuvimpia ruokia olivat kanakeitto, makaronilaatikko, kasviskeitto sekä lohi.
 
–Odotimme, että leirillä tulee olemaan kivaa ja että on hyvä sää. Odotukset ovat täyttyneet. Parasta leirillä on ollut koskenlasku, nuoret voimistelijat sanovat.
 
Myös Olarin Voimistelijoiden päävalmentaja ja nuorten olympiavalmentaja Anneli Laine-Näätäsen mielestä Lime onnistui työssään ja tarjosi voimistelijoille hyvää ja ravinnepitoista ruokaa, josta oli jätetty turhat kalorit pois.
 
–Varmasti otamme Limen ensi vuonnakin tekemään ruoat leirillemme, päävalmentaja vakuuttaa.
 
Laine-Näätänen on lähtöisin Kotkasta, ja hän kuuli Kotkassa asuvilta vanhemmiltaan LounasKahvila Limen runsaista ja edullisista ruoista. He kehuivat erityisesti silakkalaatikkoa.
 
–Tämä on kolmas leirimme Koskenäyräällä. Täällä ei enää ole omaa ruokapalvelua, joten laitoimme ruoista tarjouspyynnön seitsemälle eri taholle. Valitsimme Limen, koska halusimme laittaa rahan sellaiseen paikkaan, jossa voidaan tukea ihmisiä ja pystytään tarjoamaan työtä.
 
Ruokailut myös opetustilanteita

Leirillä oli mukana voimistelijoita 8-vuotiaista 22-vuotiaisiin. Osa on ollut mukana toiminnassa jo 15 vuotta. Laine-Näätäsen mukaan huippu-urheilijan arkea eläville voimistelijoille leiriruokailut ovat opetustilanteita, jolloin muun muassa opitaan, mistä ruoista saa proteiinia.
 
–Urheilu on kokonaisvaltaista. Harjoittelun lisäksi myös ravinto ja lepo ovat tärkeitä asioita.

Olarin Voimistelijoiden aikuisryhmällä on hallussaan seitsemän maailmanmestaruutta, joista viimeisin on vuodelta 2010. Koskenäyrään leirillä oli mukana muutamia näistä maailmanmestareista.
 
–MM-kisat ovat joka vuosi kesäkuussa. Seuraavat kisat ovat Tšekeissä ja vuoden 2017 kisat järjestetään Suomessa. Tavoittelemme aina maailmanmestaruutta. Edustusjoukkueen tytöt harjoittelevat kahdeksan kertaa viikossa ja kolme tuntia kerrallaan. Koskenäyrään leiriltä haimme positiivisen alun kaudelle ja käynnistimme hyvää ryhmähenkeä. Kesällä on tapahtunut muutoksia joukkueessa, joten leirillä tiiviisti asuminen edesauttoi ryhmäytymistä, Laine-Näätänen sanoo.
 
Maailmanmestaruuksien lisäksi Olarin Voimistelijat on saavuttanut MM-kisoista vuosien varrella kaksi hopeaa ja yhden pronssisen mitalin. Viimeisin MM-mitali on hopeaa ja se on vuodelta 2013.
 

Uutisarkisto