Ammatillinen kuntoutus - Sotek-säätiö sr

Ammatillinen kuntoutus

Kuntoudu työelämään

Sotek-säätiö tuottaa ammatillista kuntoutusta työeläke- ja vakuutusyhtiöille yli kymmenen vuoden kokemuksella ja laajalla paikallisella verkostolla.

Tarjoamme:

  • Alkuhaastattelu
  • Työhönpaluun suunnitelma
  • Työkokeilun järjestäminen
  • Koulutuksen järjestäminen

Palveluihimme kuuluu myös neuropsykiatrinen valmennus (nepsy) sekä työnohjaus.

Jos sairaus vaikeuttaa työssä selviytymistäsi tai suunnittelet työelämän pariin paluuta pitkän sairausloman tai kuntoutuksen jälkeen, ammatillinen kuntoutus voi tukea työelämässä jatkamistasi. Ammatillinen kuntoutus voi olla vaihtoehto silloinkin, kun eläkehakemuksesi on hylätty. Ammatillinen kuntoutus työeläkelaitosten järjestämänä on ratkaisukeskeistä yksilöohjausta, jonka tavoitteena on löytää kuntoutujalle työkokeilupaikka, työpaikka tai koulutuspaikka.

Ammatilliseen kuntoutukseen hakeutuaksesi sinun tulee olla yhteydessä omaan työeläkevakuutusyhtiöösi: täyttää kuntoutushakemus, jonka liitteeksi tarvitset B-lääkärinlausunnon. Apua kuntoutushakemuksen täyttämiseen saat joko työeläkevakuutusyhtiöstäsi tai Kelasta.

Ammatillisesta kuntoutuksesta tukea työllistymiseen

Työelämässä olevien ja pidempään työskennelleiden (n. 5 vuotta) vajaakuntoisten ammatillisen kuntoutuksen ensisijaisena järjestäjänä ovat työeläkelaitokset. Työeläkekuntoutuksella tarkoitetaan ammatillisen kuntoutuksen toimenpiteitä, joilla eläkeyhtiö voi tukea työntekijää jatkamaan työelämässä sairaudesta huolimatta. Ammatilliseen kuntoutukseen pääsy edellyttää, että henkilöllä on riski joutua lähivuosina sairauden vuoksi työkyvyttömyyseläkkeelle, ja että henkilöllä on tarvittava ammattipätevyys koulutuksen tai työn kautta sekä riittävän pitkä työhistoria. Ammatilliseen kuntoutukseen hakeudutaan oman työeläkevakuutusyhtiön kautta.

Haluatko kuulla lisää Sotek-säätiön tuottamasta ammatillisesta kuntoutuksesta?

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö Katri Arvila, 044 777 0367

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sotek.fi