Femma

Tikankatu 5, 48600 Kotka

Femma on Sotek-säätiön yksikkö, joka pitää sisällään monia erilaisia toimintoja. Tiloissa on tarjolla mm. ammatillista kuntoutusta, työhönvalmennusta ja yksilövalmennusta. Femma tarjoaa myös asiantuntija-  ja työllistämispalveluita säätiön asiakkaille. Tiloissa sijaitsee säätiön oma ATK-tila, jossa voidaan järjestää alan kursseja ja myös muuta koulutusta tarpeen mukaan.

Femma-pajalla tehdään erilaisia käsityötuotteita. Tavoitteena pajalla on oppia tekemisen kautta uusia taitoja ja lisätä valmiuksia hakeutua työmarkkinoille. Femma-pajan työtehtäviä ovat ompelu, kutominen, kierrätysmateriaalien tuunaaminen, huonekalujen kunnostaminen ja muut tehtävät asiakkaiden kiinnostuksen ja osaamisen mukaan.

Työhönvalmennuspaja Uran tavoitteena on tukea ja ohjata asiakasta työpaikan etsimisessä, työhön siirtymisessä, ammatilliseen kuntoutukseen hakeutumisessa ja siirtymisessä, parantaa asiakkaan työhön ja koulutukseen hakeutumiseen liittyviä valmiuksia sekä edistää asiakkaan työllistymistä ja työssä pysymistä. Lisäksi asiakkaan työelämään liittyvät tiedot ja taidot paranevat valmennussuhteen aikana monipuolisesti ja asiakas tulee entistä tietoisemmaksi omista vahvuuksistaan ja oppimishaasteistaan työmarkkinoilla. Työvalmennuspajan prosessissa edetään aina yksilöllisesti ja päämäärätietoisesti kohti realistista ja toteuttamiskelpoista työllistymis- tai koulutussuunnitelmaa. Ura-pajan asiakkaat työskentelevät Sotek-säätiön eri yksiköissä omien ammattialojensa ja tavoitteidensa mukaisesti niin sanotun seinättömän pajan periaatteella.

Muutto- ja remonttipaja Remppa järjestää muutto- ja kuljetuspalvelua Kotkan kaupungille, tekee kaupungin eri yksiköille tilaustöinä esimerkiksi pienimuotoisia remonttitöitä, huonekalujen kunnostuksia ja kiinteistönhuoltotehtäviä. Tilaustöiden välissä tehdään erilaisia harjoitus- ja kokoonpanotöitä. Muuttopalvelussa voidaan tarjota myös muuta tavarankuljetuspalvelua kaupungin yksiköille. Remonttipalvelussa pajatyöntekijät tekevät pienimuotoisia vammaisten ja vanhusten asuntojen muutostöitä ja pieniä remontteja suoraan kaupungin kiinteistöissä. Kiinteistöpalvelussa pajatyöntekijät huolehtivat säätiön omien kiinteistöjen pienistä huoltotehtävistä.

Remonttiryhmä (Rery) on oma toimintayksikkönsä, joka tekee asuinhuoneistojen kunnostustöitä, kerrostalojen julkisten tilojen remontointia, ulkoremontteja ja -maalauksia, pienehköjä uudisra-kennuksia ja kiinteistönhuoltoon liittyviä työtehtäviä pääasiassa Kotkan Asunnot Oy:lle.

Tikankatu 5
48600 Kotka

gasumbiokaasumerkkirgbgreenlammitamme-w640.png

Toimipisteen yhteystiedot

Etunimi Sukunimi Vastuualue Puhelin
Anna-Maria Silvo Yksikön vastaava ja asiakaskoordinaattori / Kuntouttava työtoiminta 044 777 0364
Sanna Kaaro-Vuorimaa Palvelupäällikkö 044 777 0321
Jurkka Kalke Työvalmentaja / Remonttiryhmä 044 777 0486
Sari Hämäläinen Työnsuunnittelija / Femma-paja 044 777 0378
Kati Kuosmanen Työhönvalmentaja / Tuetun työn yksikkö 044 777 0413
Hanna Jokimies Työ- ja yksilövalmentaja / Siivousryhmä Työlomalla
Katja Kyötikki Työvalmentaja / Siivousryhmä 044 777 0368
Mira Silvennoinen Uravalmentaja / Yksilö- ja ryhmävalmentaja 044 777 0350

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sotek.fi