Pulmapaja

Tukea arjenhallintaan

Pulmapajalta tukea arjenhallintaan

Pulmapajalta voit saada tukea päihde-, mielenterveys-, ja/tai arjenhallintaan liittyvien asioiden käsittelyyn ja arviointiin. Pulmapaja on suunnattu vammaisille ja vajaakuntoisille ihmisille. Diagnoosit eivät ole oleellisia, halu tarkastella omaa tilannetta ratkaisee.

Pulmapajan toimintaan kuuluu kolmen kuukauden pituinen arjenhallintakurssi, johon sisältyy ryhmätoimintaa ja yksilövalmennusta. Ryhmässä käsitellään arjenhallintaan ja asiakkaiden elämään liittyviä ajankohtaisia asioita, kuten esimerkiksi seurustelua, itsenäistä asumista, rahankäyttöä ja yleistä elämänhallintaa. Yksilöohjauksessa puolestaan paneudutaan tarkemmin kunkin asiakkaan erityisiin ongelmiin, jotka voivat liittyä esimerkiksi mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön.

Pulmapajan toimintaan kuuluu noin puoli vuotta kurssin jälkeen järjestettävä 1–2 viikon pituinen seurantajakso, jolloin arvioidaan tavoitteiden saavuttamista ja vaihdetaan kuulumisia. Arjenhallintakursseja järjestetään vuosittain kaksi, toinen keväällä ja toinen syksyllä. Pulmapaja sijaitsee Kotkassa, Sotek Myötätuulessa (Suursaarenkatu 3, 48100 Kotka).

Pulmapajaa toteuttavat Sotek-säätiö ja Kaakkois-Suomen Sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry yhteistyössä. Pulmapajan toimintaa rahoittaa STEA sekä Kotkan, Haminan ja Pyhtään kunnat.

Kysy lisätietoja!
Minna Lonka
Vastaava ohjaaja
044 777 0375

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sotek.fi


veikkaus_logo