Vauhdikas vuosi 2014

Toimitusjohtajan katsaus


Tai vauhdikkaita ovat olleet aikaisemmatkin vuodet, mutta työllistämis- ja valmennustoiminnan toimintaympäristön muutokset ovat olleet viime ja tänä vuonna suuret. Muutokset eivät aina tunnu menevän säätiön näkövinkkelistä putkeen. Jotkut kilpailutukset olisimme toivoneet hoidettavan eri tavalla. Sanon näin silläkin uhalla, että syytetään ties mistä monopolikaipuusta. Työhallinnolta toivon enemmän ennakointia uusien käytänteiden käyttöönotossa tai palvelutauoissa.

 

Paljon hyvääkin toki tapahtuu, myös edellä mainittujen esimerkkitahojen kanssa kimpassa. Kumppanuus ja pyrkimys ratkaista yhdessä kuntien kanssa huonossa työmarkkina-asemassa olevien ihmisten asioita ovat nousseet vahvaan asemaan.

 

Tilanteessa, jossa jatkuva muutos on arkipäivää, joutuu henkilökuntamme koville. Vauhti, mahdollinen epätietoisuus muutoksista, myös sisäisistä järjestelyistä, uuden opiskelu jne. laittavat yhden jos toisenkin meistä koville. Hengissä on selvitty ja tulostakin syntyy. Lukija on saattanutkin jo huomata, että meillä on monipuolinen, moniammatillinen ja korkeasti ammattitaitoinen porukka töissä. Heistä olen vilpittömän ylpeä!

 

Tämä Sotek-säätiön vuosikertomus on toinen lajissaan. Ensimmäinen oli harjoituskappale, ja tätä on synnytetty uudella otteella ja tarkoituksena on, että saamme tästä helposti ja kustannustehokkaasti vuosittain ilmestyvän perinteen. Varsinainen toimintakertomus pitää sisällään lakisääteistä faktaa, ja vähän kuivakkaa sellaista. Vuosikertomus antaa periaatteessa samaa tietoa toivottavasti helpommassa ja miellyttävämmässä muodossa.

 

Toivottavasti pidät lukemastasi – voit antaa palautetta jatkuvan kehittämisen hengessä osoitteella info@sotek.fi!Palaa takaisin