2016

Goodwill®-kierrätysmyymälät

Goodwill® auttaa ihmisiä koulutuksen ja työllistämisen keinoin sekä ympäristöä kierrätysmyymälätoiminnan kautta, paikallisesti. Sotek-säätiö sr ja Goodwill Industries International toivat Suomeen vuonna 2014 Goodwillin sosiaalisen yrityksen mallin, jonka avulla kierrätystoimintaa tehostetaan niin koulutus-, valmennus- kuin työllistämistoiminnoissa.

Kun henkilö lahjoittaa tavaraa Goodwillille tai käy ostoksilla Goodwill-kierrätysmyymälöissä, luo hän paikallisille työtä etsiville ihmisille mahdollisuuksia työhön ja omien taitojen kehittämiseen. Lahjoitetut tavarat menevät myyntiin Goodwill-kierrätysmyymälöihin ja myydyistä tavaroista saatu tuotto käytetään paikallisen työllistämistoiminnan ja erilaisten valmennus- ja koulutusohjelmien ylläpitämiseen sekä kehittämiseen. Samalla lahjoittaja pääsee eroon hänelle tarpeettomasta tavarasta, auttaa ympäristöä ja tekee hyviä löytöjä Goodwill-myymälöiden monipuolisesta valikoimasta.

Goodwill-kierrätysmyymälöiden toiminta Karhulassa ja Virojoella jatkui entiseen tapaan, Haminan toimitiloihin tehtiin huomattavia korjaus- ja kunnossapitotöitä vuoden lopussa. Linnoituksen toimipisteeseen Haminaan perustettiin kierrätystekstiilien lajittelu- ja hinnoittelupiste. Kotkansaarella sijaitseva myymälä siirtyi suurempiin tiloihin Kauppakadulta Kymenlaaksonkadulle joulukuun alussa ja samoissa tiloissa toimi Kymenlaakson Jäte Oy:n minijäteasemakokeilu, joka otti vastaan pieniä sähkölaitteita, metallia, vaarallisia jätteitä ja tietoturvapaperia. Käyttökelpoiset tavarat päätyivät kierrätysmyymälään myytäväksi.

Goodwill kierrätysmyymälöissä työskenteli 165 (131) henkilöä. Heistä työvalmennuksen määräaikaisia oli 30 (30) henkilöä, kuntouttavassa työtoiminnassa oli 85 (77) henkilöä, työkokeilijoita oli 39 ja opiskelijoita 3. Lisäksi vammaisten ja vajaakuntoisten työtoiminnan asiakkaita oli 7 (10) henkilöä.