2016

Tukipalvelut

Viestintä, markkinointi ja it

Viestinnällä, markkinoinnilla ja it-palveluilla tuettiin vuoden 2016 aikana säätiön palvelulinjojen toimintaa. Yksi alkuvuoden suurimmista viestintään ja markkinointiin liittyvistä projekteista oli kaikkien toimipisteiden julkisivukylttien ja teippausten uusiminen. Medialle lähetettiin tiedotteita säätiön toiminnasta ja merkittävimmistä tapahtumista. Goodwill toteutti neljä radiomainoskampanjaa Iskelmä Kotka -kanavalla. Säätiölle perustettiin myös oma Facebook-sivu, jonka kautta viestitään säätiössä ja sen toimintaympäristössä tapahtuvista asioista ja ajankohtaisista ilmiöistä sekä jaetaan onnistumistarinoita. Virojoen toimipisteen kahvila muutettiin loppuvuoden aikana Sotekin Lime-kahvilaketjun mukaiseksi ja sille perustettiin Facebookiin oma Kahvila Lime Virojoki -sivunsa.


Tilapalvelu

Tilapalvelu tuottaa tukipalveluja, jotka koskevat säätiön hallinnassa olevia tiloja. Tilapalvelun päätehtävänä on huolehtia omien kiinteistöjen kunnosta ja valvoa säätiön etua omistamissaan huoneistoissa sekä hoitaa vuokrahuoneistoihin liittyviä tehtäviä.

Tilapalveluilla oli vuoden aikana hoidossa viisi omaa kiinteistöä ja kolme omaa huoneistoa sekä kahdeksan vuokratilaa. Omia kiinteistöjä olivat vuoden alussa Tikankatu 4 ja Tikankatu 5 Kotkassa sekä Narvinkatu 2 ja Rantakatu 1 Haminassa. Kotkassa Eteläinen Karjalantie 5:ssä, Haminassa Rautatienkatu 3:ssa ja Virolahdella Virojoentie 7:ssä sijaitsevat omat osakehuoneistot.

Tikankatu 10:n kiinteistö, jossa toimii Goodwill Karhula, ostettiin säätiölle joulukuun alussa.

Vuokratiloissa toimivat Myötätuuli, Goodwill Kotka, Goodwill Karhula 30.11.asti, osa Goodwill Virojokea, Sunila, Kahvila Lime, LounasKahvila Lime ja 1.4. alkaen Tikankatu 2, joka on osa Nelosen kokoonpano-osastoa.

Pulmapaja siirtyi Ruununmaankadulta ja Valkama Valkamakadulta säätiön tiloihin Sunilaan heti vuoden alussa.

Goodwill Kotka siirtyi uusiin suurempiin tiloihin Kymenlaaksonkatu 18:aan joulukuun alussa.

Tikankatu 4 puuosaston valaistus uusittiin alkuvuodesta. Nelosen yhteyteen kokoonpano-osaston tiloja lisättiin vuokraamalla Tikankatu 2:sta 300 m2 tuotanto- ja varastotilaa.

Rantakadulta irtisanottiin yksi vuokralainen ja tila, joka on noin 90 m2, ja se otettiin Goodwillin käyttöön lajittelu- ja hinnoittelutilaksi. Tila kunnostettiin ennen käyttöönottoa. Hallitilojen valaistusta uusittiin monilta osin. Lisäksi saneerattiin Sotek Servicen sosiaalitiloja.

Loppuvuodesta aloitettiin Tikankatu 5:ssä huoneen kunnostus terveydenhoitajalle.

Goodwill Karhulassa huollettiin ilmastointijärjestelmä.

Goodwill Hamina työllisti paljon koko vuoden. Kiinteistössä tehtiin LVI-saneeraus. Samassa yhteydessä tehtiin omana projektina toiset portaat alakertaan ja uusi taukotila sekä uusi pesuhuone kierrätystuotteiden pesua varten. LVI-saneeraus ei valmistunut ajallaan vuoden loppuun mennessä niin kuin tavoite oli.

Pekka Mattila toimii kahden taloyhtiön hallituksessa säätiön edustajana. Näitä ovat Vesivallin Aukio Oy Karhulassa ja Kiinteistö Oy Virojoen linja-autoasema Virolahdella.

Omia tiloja oli käytössä yhteensä 7714 m2 ja vuokratiloja 2772 m2, yhteensä 10 486 m2.