Avittaja

Sosiaalisten tilanteiden pelon voittamiseen

Veikkausvoittorahoista tuetun Avittajan kohderyhmän muodostavat alle 30-vuotiaat Kotkan-Haminan seudun nuoret ja nuoret aikuiset, joiden elämänsuunnitelmien etenemistä rajoittaa sosiaalisiin tilanteisiin liittyvä arkuus. Arkuus voi johtua esimerkiksi masennuksesta tai ahdistuneisuushäiriöistä, laiminlyönti- tai kiusaamiskokemuksista, työttömyyden tai sairastamisen pitkittymisestä tai hiljaisesta/ujosta luonteesta.

Avittaja antaa apua ja ohjausta omien voimavarojen löytämiseen, sosiaalisten taitojen harjaannuttamiseen, uusiin ihmisiin tutustumiseen sekä tulevaisuuden suunnitteluun. Se tarjoaa yksilöohjausta, jossa kartoitetaan kunkin asiakkaan elämäntilannetta, sosiaalisiin tilanteisiin liittyviä rajoituksia, pelkoja ja toiveita. Jokaiselle asiakkaalle asetetaan lisäksi henkilökohtaisia tavoitteita, joita kohden lähdetään etenemään. Avittaja tarjoaa myös ryhmäohjausta, jossa:

  • Tehdään itsetuntoa tukevia harjoituksia
  • Opetellaan kohtaamaan jännittäviä tilanteita
  • Keskustellaan ajankohtaisista asioista
  • Käydään yhdessä liikkumassa
  • Laitetaan ruokaa

Tavoitteena on lisätä asiakkaan rohkeutta kohdata sosiaalisia tilanteita niin, ettei sosiaalinen arkuus rajoittaisi kohtuuttomasti hänen elämäänsä, vaan hän pystyisi etenemään kohti mielekästä tulevaisuuden tavoitetta.

Täältä löydät lisää tietoa, mistä sosiaalisessa jännittämisessä on kyse.

Tästä pääset tekemään Spin-kyselyn, jolla voit arvioida sosiaalista jännittämistäsi. Halutessasi voit jättää myös yhteystietosi yhteydenottoamme varten.

Täältä pääset lukemaan Sotekin työntekijän, Minna Labbaksen, blogikirjoituksen elämää rajoittavasta sosiaalisesta jännittämisestä ja menetelmistä jännittämisen selättämiseksi.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Juho Kirvesniemi, 044 777 0436
Avittajan osoite: Suursaarenkatu 3, 48100 Kotka

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sotek.fi


veikkaus_logo