Nimensä mukaisesti Digimotivaattori motivoi ja innostaa sinua tutustumaan digitaalisiin palveluihin ja välineisiin, ja mikä parasta, digimotivaattorit opastavat niiden käytön opettelussa, eli saat myös digitukea! Kohta huomaatkin olevasi askelen lähempänä digitaituruutta ja voit todeta, miten yksi digitaalinen palvelu toisensa perään taipuu hyppysissäsi elämääsi helpottavaksi työkaluksi.
Digimotivaattorin kohderyhminä voivat olla muun muassa työttömät, kehitysvammaiset, neuropsykiatriset asiakkaat, maahanmuuttajat ja osatyökykyiset. Kyseessä on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittama kolmivuotinen hanke, joka alkoi tammikuussa 2019. Hankkeen toiminta-alueena on Kotka, Hamina, Kouvola, Pyhtää ja Porvoo. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta.
Tarjolla erimittaisia Digimotivaattori-kursseja

Digimotivaattori-hankkeen puitteissa järjestetään digikursseja, joiden pituus vaihtelee tarpeen ja tilanteen mukaan yhdestä päivästä neljään viikkoon. Lyhyillä, eli alle kahden viikon mittaisilla, kursseilla tutustutaan ainakin yhteen digitaaliseen menetelmään ja kartutetaan sitä kautta digitaitoja. Menetelmä valitaan siten, että sen opettelemisesta hyötyy koko osallistujajoukko mahdollisimman hyvin.
Neljän viikon mittaisilla kursseilla erilaisten digitaalisten menetelmien opettelun lisäksi keskitytään elämänhallintaa ja toimintakykyä tukevaan toimintaan, kuten:

• ruoanlaittoon ja yhdessä syömiseen
• omien terveys- ja raha-asioiden hoitamiseen
• taloudelliseen ajatteluun
• erilaisten palvelujen kartoittamiseen ja löytämiseen sekä verkosta että kaupungilla liikkuen
• itsestä huolehtimiseen niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.
Pitkän kurssin tavoitteena on myös lisätä itsetuntemustasi. Tämä tapahtuu tunnistamalla omia vahvuuksiasi ja toimimalla ryhmässä sekä vertaisoppimisen, yhteisöllisyyden ja onnistumisten kautta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus yksilölliseen tukeen terveyteen ja elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Kurssilaiset pääsevät vaikuttamaan pitkän kurssin sisältöön.
Kurssien ajankohdista ja sisällöistä löydät tietoa tämän sivun Kurssi-info-välilehdeltä.
Kurssiryhmät ovat pieniä (maks. 8 henkilöä / kurssi), siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja turvavälejä noudatetaan. Jokainen kurssilainen saa henkilökohtaisen koneen, jonka puhtaudesta huolehditaan. Käyttäjän vaihtuessa kone puhdistetaan huolellisesti. Epidemia-aikana kursseilla ei tehdä ruokaa, vaan sen sijaan nautitaan noutoruokaa. Huomioithan, että koronatilanne voi aiheuttaa muutoksia kursseihin ja niiden ajankohtiin.
Kiinnostuitko?
Oletko kiinnostunut kurssille osallistumisesta? Kartoitamme kurssista kiinnostuneiden toiveita kurssin sisältöön, ajankohtaan ja paikkaan liittyen, vastaa lyhyeen kyselyyn TÄSTÄ.
Eri asiakasryhmien edustajat ja asiakastyötä tekevät: kyseisestä linkistä pääsette myös ilmoittamaan, mikäli haluatte tilata asiakkaillenne Digimotivaattori-kurssin ja jättämään yhteystietonne yhteydenottoamme varten.
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Piia Talvitie, 044 777 0415
Projektityöntekijä Lauri Pikka, 044 777 0499
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sotek.fi
Digimotivaattorin osoite: Suursaarenkatu 3, 48100 Kotka
Digimotivaattori-hankkeen tavoitteena on innostaa ihmisiä tutustumaan erilaisiin digitaalisiin sovelluksiin ja välineisiin hyvin matalalla kynnyksellä, ja opastaa niiden käytön opettelussa. Pääpaino on kokeilemalla oppimisessa, eikä kursseilla ole luentoja. Ota kursseille mukaan oma älypuhelimesi, tablettisi ja tietokoneesi, jos sinulla on.
Kurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.
Kurssiryhmät ovat pieniä (maks. 8 henkilöä / kurssi), siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja turvavälejä noudatetaan. Jokainen kurssilainen saa henkilökohtaisen koneen, jonka puhtaudesta huolehditaan. Käyttäjän vaihtuessa kone puhdistetaan huolellisesti. Epidemia-aikana kursseilla ei tehdä ruokaa, vaan sen sijaan nautitaan noutoruokaa. Huomioithan, että koronatilanne voi aiheuttaa muutoksia kursseihin ja niiden ajankohtiin.
Ilmoittaudu valitsemallesi kurssille ensisijaisesti kyseisen kurssin kohdalla näkyvän linkin kautta. Mikäli ilmoittautuminen linkin kautta ei onnistu, voit ilmoittautua ottamalla yhteyttä Piia Talvitiehen tai Lauri Pikkaan. Heidän yhteystietonsa löytyvät alta.
Mikäli haluamasi kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle ottamalla yhteyttä:
Piia Talvitie, 044 777 0415 / piia.talvitie(at)sotek.fi
TAI
Lauri Pikka, 044 777 0499 / lauri.pikka(at)sotek.fi
PITKÄT KURSSIT vuonna 2021
Tuntuvatko tietokoneen sekä älypuhelimen käyttö ja digitaaliset asiat vaikeilta? Toivoisitko ymmärtäväsi niitä paremmin? Pitkillä kursseilla tutustutaan digitaalisiin palveluihin ja välineisiin sekä opastetaan niiden käytössä. Opiskelu tapahtuu rauhalliseen tahtiin yhdessä toimimalla, tekemällä ja jutustellen. Voimme opiskella kurssilla esimerkiksi: ilmaisia hyötysovelluksia, sähköistä asiointia ja yhteydenpitoa, tietoturva-asioita, liikuntaa ja liikkumista lähiympäristössä sekä mahdollisesti kurssilaisten toivomia aiheita. Joka päivä tehdään ja nautitaan osallistujille ilmainen ruoka. Tervetuloa kurssille!
Maaliskuu: ma–to 22.3.–1.4. klo 9–14 Digimotivaattorin pitkä kurssi (Suursaarenkatu 3, Kotka), 8 päivää ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ
Huhtikuu: ma–to 12.–29.4. klo 9–14 Digimotivaattorin pitkä kurssi (Suursaarenkatu 3, Kotka), 12 päivää ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ
Toukokuun kurssi on suunnattu senioreille: ma–to 10.–20.5. klo 9–14 Digimotivaattorin pitkä kurssi (Suursaarenkatu 3, Kotka), 7 päivää ILMOITTAUDU KURSSILLE TÄSTÄ
ÄLYKÄNNYKKÄ HALTUUN –työpajat Kotkan ja Kouvolan alueiden kirjastoissa keväällä 2021
Tarvitsetko neuvoja puhelimeesi tai tablettiisi liittyvissä kysymyksissä? Työpajoissa autetaan rauhallisessa tahdissa hyödyntämään älypuhelimesi tai tablettisi erilaisia ominaisuuksia tehokkaammin. Pajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita, vaan voit saapua suoraan paikalle.
Älykännykkä haltuun -työpajat Kotkan kirjastoissa:
pe 12.2. klo 12–14, Kotkan pääkirjasto Koronatilanteen takia PERUTTU
pe 19.2. klo 12–14, Karhuvuoren kirjasto Koronatilanteen takia PERUTTU
pe 26.2. klo 12–14, Karhulan kirjasto Koronatilanteen takia PERUTTU
pe 16.4. klo 12–14, Karhulan kirjasto
pe 23.4. klo 12–14, Kotkan pääkirjasto
pe 30.4. klo 12–14 Karhuvuoren kirjasto
ti 4.5. klo 12–14 Karhulan kirjasto
ma 24.5. klo 12–14 Kotkan pääkirjasto
ti 25.5. klo 12–14 Karhuvuoren kirjasto
Älykännykkä haltuun -työpajat Kouvolan kirjastoissa:
pe 7.5. klo 10–12, Kuusankosken kirjasto pe 7.5. klo 13.30–15.30, Valkealan kirjasto pe 21.5. klo 10–12, Myllykosken kirjasto pe 21.5. klo 13.30–15.30, Korian kirjasto pe 28.5. klo 10–12, Mediamaja (Kouvolan pääkirjasto)
26.3.2021 SÄHKÖINEN ASIOINTI -KOULUTUS
Koulutuksessa tutustutaan Suomi.fi-palveluun omaan tahtiin sekä tietokoneella että älylaitteella. Ota mukaan pankkitunnuksesi sekä oma laitteesi! Koulutuspaikka ja -aika: Kumppanuustalo Viikari (Mariankatu 24, Kotka), kello 10–12 Ilmoittautumiset: Lauri Pikka, 044 777 0499, lauri.pikka(at)sotek.fi
Lisäksi kevään 2021 aikana järjestetään erilaisia päivän mittaisia kursseja, joiden päivämäärät selviävät pian. Alla tulevien lyhytkurssien aiheita.
Kurssipäivän aikana pidetään aina noin puolen tunnin ruokatauko, jolloin voi syödä omia eväitä Sotek-säätiön tiloissa. Talo tarjoaa kahvin ja teen osallistujille.
Googlen työkalut (2 päivää)
Kurssilla käydään läpi muutama Googlen työkalu, kuten Gmail, Kalenteri, Keep, Lens, Drive, Docs, Sheets, Slides, Forms jne. Kurssilaisten tavoitteet voidaan huomioida työkalujen valinnassa.
Digitaalisia työkaluja
Kurssilla käydään läpi nippu erilaisia digitaalisia työkaluja, joilla voi elävöittää omia esityksiä: Kahoot, sanapilvet, kyselyt yms.
Visuaalinen CV
Kurssilla muokataan oma ansioluettelo visuaaliseen muotoon. Ota mukaan CV/työ- ja koulutodistukset tai verkkopankkitunnukset.
Videoeditointi (esim. oman esittelyvideon tekeminen)
Kurssilla harjoitellaan lyhyen videon kuvaamista puhelimella ja leikkaamista tietokoneella. Kurssilla voidaan tehdä esimerkiksi oma työnhakuesittelyvideo.
WhatsApp
Kurssilla käydään läpi sovelluksen perustoiminnot asennuksesta lähtien.
Sähköinen asiointi
Kurssilla käydään läpi omia sähköisiä palveluja, joiden avulla helpotat omaa elämääsi. Palvelut liittyvät usein erilaisten virastojen ja terveysasioiden hoitoon. Ota mukaan verkkopankkitunnukset.
Tietoturva verkossa
Seuranhaku netissä
Kurssilla jutustellaan nettideittailusta, ja kaikesta, mitä siinä pitää huomioida. Voimme luoda yhdessä profiilin sopivaan palveluun.
Voit myös ehdottaa uusia kurssiaiheita olemalla yhteydessä hanketyöntekijöihin.
Oletko kiinnostunut kurssille osallistumisesta?
Kartoitamme kurssista kiinnostuneiden toiveita kurssin sisältöön, ajankohtaan ja paikkaan liittyen, vastaa lyhyeen kyselyyn TÄSTÄ.
Eri asiakasryhmien edustajat ja asiakastyötä tekevät: kyseisestä linkistä pääsette myös ilmoittamaan, mikäli haluatte tilata asiakkaillenne Digimotivaattori-kurssin ja jättämään yhteystietonne yhteydenottoamme varten.
MENNEET KURSSIT VUONNA 2021
-Digimotivaattorin pitkä kurssi 18.1.–28.1. (Kotka) -Kiva kännykällä -pajat yhteistyössä Kumppanuustalo Viikarin kanssa: 15.1. kuvaaminen kännykkäkameralla, 22.1. kuvien muokkaaminen ja 29.1. kuvien tallennus, siirto, teettäminen ja jakaminen. -LinkedIn-perusteet 2.2.: Tapahtuma ja webinaari yhteistyössä Kotkan Ohjaamon kanssa. Tapahtumapaikkana Yhteisötalo Messi (Kotka).