Digimotivaattori - Sotek-säätiö sr

Digimotivaattori

Digitaidot haltuun oikealla kurssilla

Digimotivaattori_logo

Nimensä mukaisesti Digimotivaattori motivoi ja innostaa sinua tutustumaan digitaalisiin palveluihin ja välineisiin, ja mikä parasta, digimotivaattorit opastavat niiden käytön opettelussa, eli saat myös digitukea! Kohta huomaatkin olevasi askelen lähempänä digitaituruutta ja voit todeta, miten yksi digitaalinen palvelu toisensa perään taipuu hyppysissäsi elämääsi helpottavaksi työkaluksi.

Digimotivaattorin kohderyhminä voivat olla muun muassa työttömät, kehitysvammaiset, neuropsykiatriset asiakkaat, maahanmuuttajat ja osatyökykyiset. Kyseessä on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittama kolmivuotinen hanke, joka alkoi tammikuussa 2019. Hankkeen toiminta-alueena on Kotka, Hamina, Kouvola, Pyhtää ja Porvoo. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta.

Tarjolla erimittaisia Digimotivaattori-kursseja

digi_3_Moment2_web.jpg
Digitaalisuus on hyvä matruusi, mutta huono kapteeni. Älä anna digijäävuoren tulla kurssillesi, vaan tule sinä Digimotivaattori-kurssille.

Digimotivaattori-hankkeen puitteissa järjestetään digikursseja, joiden pituus vaihtelee tarpeen ja tilanteen mukaan yhdestä päivästä neljään viikkoon. Lyhyillä, eli alle kahden viikon mittaisilla, kursseilla tutustutaan ainakin yhteen digitaaliseen menetelmään ja kartutetaan sitä kautta digitaitoja. Menetelmä valitaan siten, että sen opettelemisesta hyötyy koko osallistujajoukko mahdollisimman hyvin.

Neljän viikon mittaisilla kursseilla erilaisten digitaalisten menetelmien opettelun lisäksi keskitytään elämänhallintaa ja toimintakykyä tukevaan toimintaan, kuten:

digi_1_Moment1_web.jpg
Digimotivaattori-kurssilla otat yhden tai useamman digisovelluksen haltuun kuin taidokas merikapteeni aluksensa konsanaan.

• ruoanlaittoon ja yhdessä syömiseen
• omien terveys- ja raha-asioiden hoitamiseen
• taloudelliseen ajatteluun
• erilaisten palvelujen kartoittamiseen ja löytämiseen sekä verkosta että kaupungilla liikkuen
• itsestä huolehtimiseen niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

Pitkän kurssin tavoitteena on myös lisätä itsetuntemustasi. Tämä tapahtuu tunnistamalla omia vahvuuksiasi ja toimimalla ryhmässä sekä vertaisoppimisen, yhteisöllisyyden ja onnistumisten kautta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus yksilölliseen tukeen terveyteen ja elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Kurssilaiset pääsevät vaikuttamaan pitkän kurssin sisältöön.

Kurssien ajankohdista ja sisällöistä löydät tietoa tämän sivun Kurssi-info-välilehdeltä.

Kurssiryhmät ovat pieniä (maks. 8 henkilöä / kurssi), siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja turvavälejä noudatetaan. Jokainen kurssilainen saa henkilökohtaisen koneen, jonka puhtaudesta huolehditaan. Käyttäjän vaihtuessa kone puhdistetaan huolellisesti. Epidemia-aikana kursseilla ei tehdä ruokaa, vaan sen sijaan nautitaan noutoruokaa.


Kiinnostuitko?

TÄYTÄ YHTEYDENOTTOLOMAKE

Oletko kiinnostunut kurssille osallistumisesta? Kartoitamme kurssista kiinnostuneiden toiveita kurssin sisältöön, ajankohtaan ja paikkaan liittyen, vastaa lyhyeen kyselyyn TÄSTÄ.
Eri asiakasryhmien edustajat ja asiakastyötä tekevät: kyseisestä linkistä pääsette myös ilmoittamaan, mikäli haluatte tilata asiakkaillenne Digimotivaattori-kurssin ja jättämään yhteystietonne yhteydenottoamme varten.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Piia Talvitie, 044 777 0415
Projektityöntekijä Lauri Pikka, 044 777 0499

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sotek.fi


Digimotivaattorin osoite: Suursaarenkatu 3, 48100 Kotka

digi_1_Moment2_web.jpg

Digimotivaattori-hankkeen tavoitteena on tarjota ihmisille innostumista ja oppimista erilaisten digitaalisten sovellusten ja välineiden käyttöön hyvin matalalla kynnyksellä. Kurssien pääpaino on kokeilemalla oppimisessa, eikä kursseilla ole luentoja. Ota kursseille mukaasi täyteen ladattu älypuhelimesi.

Kurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Kurssiryhmät ovat pieniä (maks. 8 henkilöä / kurssi), siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja turvavälejä noudatetaan. Jokainen kurssilainen saa henkilökohtaisen koneen, jonka puhtaudesta huolehditaan. Käyttäjän vaihtuessa kone puhdistetaan huolellisesti. Epidemia-aikana kursseilla ei tehdä ruokaa, vaan sen sijaan nautitaan noutoruokaa.


Ilmoittaudu valitsemallesi kurssille ensisijaisesti kyseisen kurssin kohdalla näkyvän linkin kautta. Mikäli ilmoittautuminen linkin kautta ei onnistu, voit ilmoittautua ottamalla yhteyttä Piia Talvitiehen tai Lauri Pikkaan. Heidän yhteystietonsa löytyvät alta.


Mikäli haluamasi kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle ottamalla yhteyttä:
Piia Talvitie, 044 777 0415 / piia.talvitie@sotek.fi
TAI
Lauri Pikka, 044 777 0499 / lauri.pikka@sotek.fi

Pitkät kurssit vuonna 2020


Tuntuvatko tietokoneen sekä älypuhelimen käyttö ja digitaaliset asiat vaikeilta? Toivoisitko ymmärtäväsi niitä paremmin? Pitkillä kursseilla tutustutaan digitaalisiin palveluihin ja välineisiin sekä opastetaan niiden käytössä. Opiskelu tapahtuu rauhalliseen tahtiin yhdessä toimimalla, tekemällä ja jutustellen. Voimme opiskella kurssilla esimerkiksi: ilmaisia hyötysovelluksia, sähköistä asiointia ja yhteydenpitoa, tietoturva-asioita, liikuntaa ja liikkumista lähiympäristössä sekä mahdollisesti kurssilaisten toivomia aiheita. Joka päivä tehdään ja nautitaan osallistujille ilmainen ruoka. Tervetuloa jollekin alla olevista kursseista!

Digimotivaattori-kurssi ma–to 7.9.–25.9. kello 9–14 (Suursaarenkatu 3, Kotka)

Digimotivaattori-kurssi ma–to 12.10.–30.10. kello 9–14 (Suursaarenkatu 3, Kotka)

Digimotivaattori-kurssi ma–to 23.11.–4.12. kello 9–14 (Suursaarenkatu 3, Kotka)

Lyhyet kurssit vuonna 2020

Kurssipäivän aikana pidetään aina noin puolen tunnin ruokatauko, jolloin voi syödä omia eväitään Sotek-säätiön tiloissa. Talo tarjoaa kahvin ja teen osallistujille.

Googlen työkalut: ke–to 12.–13.8. kello 9–14 (Tikankatu 5, Karhula)
Kurssilla käydään läpi muutama Googlen työkalu, kuten Gmail, Kalenteri, Keep, Lens, Drive, Docs, Sheets, Slides, Forms jne. Kurssilaisten tavoitteet voidaan huomioida työkalujen valinnassa.

Videoeditointi: ma–ti 17.–18.8. kello 9–14 (Tikankatu 5, Karhula)
Kurssilla harjoitellaan lyhyen videon kuvaamista puhelimella ja leikkaamista tietokoneella. Kurssilla voidaan tehdä esimerkiksi oma työnhakuesittelyvideo.

Digitaalisia työkaluja: ke 26.8. kello 9–14 (Tikankatu 5, Karhula)
Kurssilla käydään läpi nippu erilaisia digitaalisia työkaluja, joilla voi elävöittää omia esityksiä: Kahoot, sanapilvet, kyselyt yms. kaluja-26.8.2020-(Karhula)

LinkedIn: pe 28.8. kello 9–14 (Tikankatu 5, Karhula)
Kurssilla tehdään oma profiili LinkedIniin. Ota mukaan CV/työ- ja koulutodistukset tai verkkopankkitunnukset.

Valokuvaaminen puhelimella, kuvien editointi: ma 31.8. klo 9–14 (Suursaarenkatu 3, Kotka)
Kurssilla harjoitellaan kuvien ottamista, sommittelua ja editointia puhelimella.

Visuaalinen CV: ke 2.9. kello 9–14 (Tikankatu 5, Karhula)
Kurssilla muokataan oma ansioluettelo visuaaliseen muotoon. Ota mukaan CV/työ- ja koulutodistukset tai verkkopankkitunnukset.

Älypuhelin haltuun: pe 4.9. kello 9–14 (Suursaarenkatu 3, Kotka)
Kurssilla käydään läpi puhelimen perusasioita, kuten viestittäminen, soittaminen, tiedonhaku, puhelimen asetukset ja toiminnot. Sopii hyvin älypuhelimen uusille käyttäjille.

Snapchat & Instagram: ti 29.9. kello 9–14 (Suursaarenkatu 3, Kotka)
Kurssilla käydään läpi sovellusten perustoiminnot asennuksesta lähtien.

WhatsApp & Telegram: to 1.10. kello 9–14 (Suursaarenkatu 3, Kotka)
Kurssilla käydään läpi sovellusten perustoiminnot asennuksesta lähtien.

Sähköinen asiointi: ma 5.10. kello 9–14 (Tikankatu 5, Karhula)
Kurssilla käydään läpi omia sähköisiä palveluja, joiden avulla helpotat omaa elämääsi. Palvelut liittyvät usein erilaisten virastojen ja terveysasioiden hoitoon. Ota mukaan verkkopankkitunnukset.

Tietoturva/turvallisuus verkossa: to 15.10. kello 9–14 (Tikankatu 5, Karhula)

Lasten turvallinen mediakasvatus: ti 3.11. kello 9–14 (Suursaarenkatu 3, Kotka)
Oletko vanhempana perillä siitä, mitä alakouluikäinen lapsesi tekee netissä? Kurssilla jaetaan paitsi tietoa ja näkökulmia, myös vinkkejä lapsen puhelimen tarkkailuun.

Media ja seksuaalisuus: pe 6.11. kello 9–14 (Suursaarenkatu 3, Kotka)
Seksuaalisuus on ihmisen perustarve. Miten media vaikuttaa seksuaalisuuteen? Mistä löytää oikeaa tietoa ja miten mediaa voisi hyödyntää?

Seuranhaku netissä: ti 10.11. kello 9–14 (Suursaarenkatu 3, Kotka)
Kurssilla jutustellaan nettideittailusta, ja kaikesta, mitä siinä pitää huomioida. Voimme luoda yhdessä profiilin sopivaan palveluun.

Oletko kiinnostunut kurssille osallistumisesta?

Kartoitamme kurssista kiinnostuneiden toiveita kurssin sisältöön, ajankohtaan ja paikkaan liittyen, vastaa lyhyeen kyselyyn TÄSTÄ.
Eri asiakasryhmien edustajat ja asiakastyötä tekevät: kyseisestä linkistä pääsette myös ilmoittamaan, mikäli haluatte tilata asiakkaillenne Digimotivaattori-kurssin ja jättämään yhteystietonne yhteydenottoamme varten.

digi_2_Moment5_web.jpg