Työnohjaus - Sotek-säätiö sr

Työnohjaus

Kohti parempaa työhyvinvointia

Työnohjaus on organisaation ulkopuolisen henkilön ammatillista tukea työyhteisölle tai yksittäiselle työntekijälle, ja sillä voidaan tukea esimerkiksi ammatillista kehitystä, ennaltaehkäistä työpaikan ilmapiiriongelmia sekä parantaa vuorovaikutusta ja yhteistyötä työpaikalla.

 

Työnohjaus voi nimenä johtaa harhaan, koska tarkoitus ei ole ohjata kenenkään työntekoa tai opettaa ketään tekemään töitä. Työnohjauksen tavoitteena sen sijaan on työryhmän yksilöiden kehittyminen ihmisinä, mikä luo positiivisia vaikutuksia koko työryhmään.

 

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Turkoosi kylpyankka kelluu vedessä ja taustalla näkyy käsi.

 

Työnohjaukset ovat työryhmien pysähtymisen paikkoja, jotka on suunniteltu etukäteen. Ne ovat aikoja, jolloin tarkastellaan yhdessä mennyttä aikaa ja suunnitellaan tulevaisuutta.

 

On hyvä nähdä työnohjaus prosessina, jossa kehitetään työtä kohti tavoitteita. Työryhmien kriisit kuuluvat eri kehitysvaiheisiin ja säännöllisellä työnohjauksella niitä voidaan ennakoida ja ymmärtää paremmin.

 

Milloin työnohjaukseen?

Hyvin usein työnohjausta aletaan miettiä siinä vaiheessa, kun työyhteisössä on kasaantunut puhumattomia asioita ja koetaan, että ollaan umpikujassa. Työnohjausta kannattaa kuitenkin ajatella enemmänkin valmennuksena, ennakoivana toimintana, joka pitää työntekijät huippuvireessä. Työnohjaaja on valmentaja, joka voi toimia peilinä ohjattaville. Hän pyrkii herättämään työryhmässä pohdintaa, väittelyä, ihmettelyä ja lopulta saavuttamaan yhteisiä näkemyksiä kokonaisuuksista.

 

Erilaisuuden hyväksyminen on työryhmissä välttämätöntä, kun tavoitellaan toimivaa ja hyvinvoivaa työyhteisöä. Työnohjauksen avulla opitaan tuntemaan toiset työntekijät ja johtajat paremmin, ja sitä kautta voidaan oppia ymmärtämään paremmin toisten tapoja toimia erilaisissa tilanteissa.

 

Uskomme siihen, että jokainen haluaa olla paras versio itsestään omassa elämässään. Parhaan versionsa tavoittelu kertoo siitä, että henkilö haluaa panostaa hyvinvointiinsa. Hyvinvoivalla ihmisellä on kaikki rakennuspalikat parhaan itsensä rakentamiseen. Työ on iso osa arkeamme, ja näin ollen itsensä parhaan version löytäminen ja vaaliminen myös työssä on olennainen osa kokonaisvaltaisesti hyvinvoivaa, parasta versiota itsestämme. Työnohjauksen avulla voit hioa esiin timanttisimman työminäsi.

 

Sotek tarjoaa yksilö-, ryhmä- ja yhteisötyönohjauspalveluja

 

Yksilötyönohjaus

Yksilötyönohjaus tapahtuu ohjattavan ja työnohjaajan kesken. Tapaamiskerran kesto on tavallisesti 60 minuuttia.
Hinta alkaen: 110 € + alv.

 

Ryhmätyönohjaus

Noin 5–8 hengen ryhmälle suunnattu työnohjaus tapahtuu keskusteluna työnohjaajan ja ohjattavien kesken. Ryhmän jäsenet ovat samaa tai samankaltaista työtä tekeviä työntekijöitä joko samasta yksiköstä tai useista eri organisaatioista. Kokoontumiskerran kesto on tavallisesti 90 minuuttia.

 

Yhteisötyönohjaus

Yhteisötyönohjaus on pienryhmässä tapahtuvaa työskentelyä, johon osallistuvat työyhteisön tai -yksikön jäsenet esihenkilö mukaan luettuna. Kokoontumiskerran kesto on tavallisesti 90 minuuttia.

 

Ryhmämuotoisten työnohjausten hinta alkaen: 250 € + alv.

Yhteystiedot

Olli Laakso

Työnohjaaja

044 777 0371


Juho Kirvesniemi

Työnohjaaja

044 777 0436


Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@sotek.fi

Hyödyllisiä linkkejä
Seuraa meitä somessa